Utveckling av cupstegen

2017-07-22 16:47
Ope IF har under veckan besökt Göteborg och Gothia cup med flickor 18, som är äldsta klassen på flicksidan.
  • Uppdaterad: 2017-07-24 12:03

Det finns funderingar på att utöka den cupstege som ingår i föreningens spelarutbildningsplan med denna cup, i linje med målsättningen "att behålla så många spelare som möjligt, så länge som möjligt och höja medelåldern."
"Alla spelare i damsektionen som hade rätt ålder och var friska och hela, fick möjlighet att vara med. Dessutom var det ytterligare 4 tjejer, som p.g.a. skador inte kunde spela, som följde med för att få ta del av upplevelsen med Gothia Cup.

"I gruppspelet ställdes vi mot ett riktigt bra lag från Göteborg samt ett tyskt lag och ett lag från USA. Vi fick inte med oss några poäng, men i båda matcherna mot de utländska lagen höll vi jämna steg och förlorade endast med ett mål. Spelet var rätt bra i slutet av gruppspelet och i första matchen i B-slutspelet tog vi en efterlängtad seger då Ornäs besegrades med 1-0. Senare på kvällen ställdes vi mot Enskede och där hade vi inte riktigt orken att kunna hota dem.
Enskede vann sen hela B-slutspelet efter finalseger mot det tyska lag som vi mötte i gruppspelet.

Resultatmässigt inte så imponerande, men tjejerna har fått med sig en hel del erfarenheter från denna vecka. Att bo i en skolsal tillsammans under en vecka är väl kanske inte helt idealiskt om man vill göra resultat, men det blir andra pluseffekter.
En hel del skratt blir det under en sån här vecka och tjejerna stärks också som grupp. Det finns planer på att lägga in Gothia Cup i Opes Spelarutbildningsplan så att vi varje år deltar med ett lag i klassen Flickor 18.
Det är en god tanke för att få fler att spela längre och behålla spelarna i föreningen. Då ser man att det satsas på tjejerna i Ope IF och att man får en möjlighet att mäta sina krafter mot nya spännande lag under de här åren när man ska ta klivet fullt ut och bli seniorspelare.

På plats i Göteborg fanns också en stor supporterskara med föräldrar och syskon m.fl, som följde tjejernas matcher från sidan med hejarramsor och sång under hela cupen."

Robert Wassdahl

#glädje