Opeloggakrans

12 MAR 2020 17:23
Med anledning av Corona-problematiken
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 17:23

Ope IF följer utvecklingen och de rekommendationer och förordningar från Folkhälsomyndigheten, SvFF, Region Jämtland Härjedalen samt Östersunds kommun.

I dagsläget finns ingen rekommendation eller förbud som gör det gällande att inte kunna eller få genomföra träningar, läger, cuper eller tävlingar.

De lag från vår förening som i närtid ska delta på cup, läger, matcher etcetera uppmanar vi respektive lagledning att särskilt söka information från arrangerande förening.

Ur ett smittskyddsperspektiv finns det i dagsläget ingen anledning att friska barn hålls hemma från ex.vis träning. Dock ska man vara uppmärksam på symtom som hosta, andningssvårigheter och/eller feber. Känner man sig hängig eller sjuk så tränar man inte, likt vi hoppas ni gör oavsett Corona eller inte. Man kan alltid kontakta 1177 om man känner sig orolig. Bra information finns också på folkhälsomyndighetens websida. https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Alla föräldrar med friska barn måste själva besluta om man vill att sitt barn ska vara med på aktiviteter eller inte.

Om Ope IF finner skäl att rekommendera annat till er medlemmar eller för vår verksamhet kommer vi skyndsammast möjligt att meddela detta!

Ope IFs styrelse kommer ikväll 12 mars ha ett extra insatt styrelsemöte med anledning av viruset och där bl.a ta upp frågor gällande våra lokaler och dess verksamhet.

Ope IF

Christer Thylin