Viktiga nyheter!

15 APR 2020 14:39
Viktiga nyheter inom Ope IF i Coronatider.
  • Uppdaterad: 15 APR 2020 14:39

Hej Opeiter

Vi, ni och hela övriga samhället är drabbat av konsekvenser av Coronaviruset. Vi hoppas att alla barn, ungdomar, ledare, föräldrar och familjer i föreningen är förskonade från själva viruset.
Fotboll för barn och ungdomar är vår kärnverksamhet.
Vi ska dock inte undanhålla er att det ekonomiska läget ser oerhört bekymmersamt ut. Våra prognoser för året är en betydande förlust för föreningen. Styrelsen kommer även fortsättningsvis att göra allt för att föreningen tillsammans med alla våra barn, ungdomar, ledare och föräldrar ska fortsätta utvecklas med våra värdeord, GLÄDJE, KAMRATSKAP och ENGAGEMANG.

Styrelsen har fattat ett antal beslut för att försöka minska våra kostnader och vi vill vara fullständigt transperanta:
• Vi utnyttjar möjligheten med nedsättning av arbetsgivaravgifterna för samtliga 5 anställda varav 4       på lönebidrag

• Vi korttidspermitterar samtliga till 2 dgr per vecka under 4 månader från 20/4.

• Eftersom det inte förekommer någon verksamhet, uthyrning eller bingo stänger vi Furuparken

• Sportchef Pär Svens och Maria arbetar 2 dgr per vecka från den 20/4. Tider som Pär finns tillgänglig meddelas senare. Övrig personal på kansliet, beroende på riskgrupp, arbetar hemma. Övriga tider är kansliet stängt. Vaktmästaren på Furuparken arbetar växelvis där och övrig tid behjälplig på Torvallen.

• Vi inför köpstopp för hela föreningen. Inköp ska godkännas av ordf Christer Thylin alternativt Kassör Jan Holm.

För tydlighetens skull gäller detta inte lagens utnyttjande av lagkassor som ni självklart fortsatt styr över. Som ni kanske sett har Intersport inlett en företagsrekonstruktion. Vårt avtal med Intersport påverkas inte i dagsläget men vi vet inte utfall på rekonstruktionen ännu men vi ber er att, om ni ska göra inköp till laget via lagkassan, alltid kontakta Rolle på 070 - 565 36 00,  This is a mailto link   innan beställning.
Det för att utnyttja vårt avtal med Intersport. Givetvis utgår full rabatt som tidigare för lagen.

På vår hemsida så finns möjligheten att köpa dels Bingolotter eller Sverigelotten. Köp eller helst prenumerera på lotterna dels kan ni vinna välkomna pengar dels bidrar du till Ope IF. Vi behöver verkligen ditt stöd nu!

Inom kort kommer våra häften ut för försäljning. Det är oerhört viktigt, med anledning av de utmaningar vi står inför, att ALLA hjälps åt att sälja häftena. Gå igenom erbjudanden och rabatterna som finns i häftena med dom som köper. Vi lovar att ni och företagen kommer att ”tjäna” på det.
Om vi ALLA ställer upp med köp av lotter och mangrant säljer häften så bidrar vi ALLA till att öka intäkterna för Ope IF

Vi hjälps åt och vi känner GLÄDJE, KAMRATSKAP och ENGAGEMANG.

Skribent: Rolle Sjödin