Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


FAKTA OM OPE IF

Ope är en liten by söder om Östersund men är väl mer känt som ett fotbollslag. Det var i Ope som ett gäng grabbar 1922 bildade Ope SK, som föreningen hette i begynnelsen.

Dom flesta i föreningens början bodde då i Ope och främst var det skidor som stod på programmet. Senare kom fotbollen in i bilden och verksamheten har nu sitt fotfäste i Odensala och Torvalla. Numera är det bara fotboll som gäller men tidigare har föreningen haft sektioner som bordtennis, bandy, orientering skidor och gymnastik.

Ungdomen i centrum
Föreningen har växt och har idag c:a 1000 medlemmar.
Bland de aktiva medlemmarna står ungdomen i centrum med sina 600 fotbollsspelande killar och tjejer i ett 30-tal lag. Till detta behövs förstås ett antal vuxna förebilder och med ett 120-tal ledare så bedriver Ope IF en stor verksamhet för ungdomar mellan 6-17 år.

Herr och damlag
Ope IF har förutom en ledande roll i ungdomsfotbollen i länet också två duktiga seniorlag. Herrarna spelar 2021 i div 4 men har i flera omgångar spelat i näst högsta divisionen bland Sveriges fotbollselit. Damerna spelar 2021 i div 2, och har länge dominerat Jämtlandsfotbollen men har även visat framfötterna på nationell nivå. I mitten av 70-talet spelade t.o.m Ope´s damer SM-final mot Jitex och vem minns inte hur nära damerna var att gå till Allsvenskan 1993.

Inte bara boll
Även utanför själva fotbollen finns en betydande verksamhet.
Ope IF äger Östersunds danspalats nummer1, Furuparken, som är centralt beläget för Odensala och Torvallabor och dit ni alla är varmt välkommen. På "Furan" har Ope även Bingo varje söndag och du kan hyra lokalerna till din egen fest, utställning eller dylikt.

Hemmaplan
Vår egen idrottsplats heter Torvallen som ligger i foten av nya Torvalla. Där har många spännande och roliga matcher spelas genom åren. Från början en gräsplan men under -90 talet var Torvallen konstgräsbelagd och användes mest till försäsongs-träning/matcher. Numera åter igen gräsplan där framförallt våra seniorlag spelar sina matcher och tränar.

Hemviste för våra ungdomslag är Torvallen och Odensala sportfält. 

Kansli

Vårt kansli ligger på Furuparken och där finner ni vår verksamhetsutvecklare Maud, Sportchefen Pär, ekonomiansvariga Maria och Janken, Rolle på marknadssidan, samt alla övriga underbara människor som får Furan att ticka, ingen nämnd ingen glömd....

Som alla föreningar så bygger det mycket på ideellt arbete, en bristvara i dagens samhälle, men som vi hoppas få fortsätta att förvalta här i vår förening! 

Uppdaterad: 11 APR 2016 21:54 Skribent: Lars-Göran Nilsson

 

   

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ope IF - Fotboll
Torvalla by, Furuparken
83192 Östersund

Kontakt:
Tel: 06335162
E-post: This is a mailto link