Trygg Idrott

High Five – Trygg Idrott

High Five är en arbetsmetod som genererat vår Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling. Den är framtagen och utvecklad av OPE IF, genom ett antal spelare, ledare och föräldrar tillsammans med Rädda Barnen.

Handlingsplanens syfte är att vägleda föreningens förtroendevalda, ledare, aktiva barn och ungdomar samt aktivas vårdnadshavare i frågor om att förebygga och hantera mobbning, diskriminering och kränkande behandling inom föreningen.

Vägledande dokument är Idrotten Vill, Barnkonventionen, Ope IFs stadgar och Policy.

Föreningens Ledare, Föräldrar och Barn/Unga delges hur handlingsplanen fungerar, hur man förhåller sig till den samt hur man agerar om mobbning, diskriminering eller kränkningar förekommer och uppdagas.

Alla lag ska ha en ”Trygghetsansvarig”, så det tydligt syns vem man kontaktar i respektive lag.

Ope IFs kontakt är Ordförande Christer Thylin.

Tillsammans skapar vi en Trygg Idrott och en Idrott för ALLA.

Handlingsplanen finns att ta del av på laget.se/OpeIFklubb

Uppdaterad: 18 AUG 2021 21:20 Skribent: Maud Stålhandske